Grinnekullebladet september 2015

Skötsel av gemensam mark vid vissa entréer

Styrelsen fÄr en del frÄgor om vad man fÄr göra med den lilla markbiten som Àr mellan gÄng- och körbana och vissa entréer samt vid gavlarna pÄ de tre nedre trevÄningslÀngorna. MÄnga har ju genom Ären pÄ egen hand och ofta efter ok av styrelsen och grannar Àndrat utformningen. En del trÀd har tagits bort för de blivit för stora eller har dött. NÄgra har gjort nya planteringar eller stensatt marken.

Styrelsen vill hÀrmed meddela en gemensam syn pÄ denna mark:

 • Respektive fastighetsĂ€gare fĂ„r förĂ€ndra pĂ„ dvs. plantera annat, sĂ€tta nya buskar eller trĂ€d, lĂ€gga sten eller liknande. Viktigt Ă€r dock att det inte stör tillgĂ€nglighet och att det görs i samrĂ„d med nĂ€rmaste grannarna och ger ett vĂ„rdat intryck. Naturligtvis fĂ„r man inte bygga nĂ„got pĂ„ denna yta.
 • Skötseln har ju av hĂ€vd skötts av respektive fastighetsĂ€gare och sĂ„ fĂ„r det vara Ă€ven i fortsĂ€ttning. Dock kan föreningen via styrelsen ta ner trĂ€d som Ă€r dĂ„liga, beskĂ€ra stora trĂ€d, dock inte bekosta nya trĂ€d, buskar eller annat. SamrĂ„d gĂ€rna med styrelsen om du Ă€r tveksam om vad som gĂ€ller.
 • Annan mark som angrĂ€nsar till fastigheterna sköts av föreningen och dĂ€r beslutar styrelsen om eventuella förĂ€ndringar som nyplantering eller Ă„terplantering av trĂ€d och buskar eller nertagning av befintliga.

GÀller följande husnummer pÄ ojÀmna sidan: 1-15, 33-47, 85-99, 111-125, 171-181, 195-205, 207-217, 219-235 och pÄ jÀmna sidan: 2-16, 146-158, 170-180, 182-192, 194-204.

 

TrÀdgÄrdskvÀllarna v 26

Det var mÄnga som var ute och stÀdade den veckan.

Vissa omrÄden blev jÀttefina och vissa omrÄden var orörda. Jorden tog slut fort pÄ grund av att den anvÀndes i privata trÀdgÄrdar.

NÀsta Är tÀnkte styrelsen att det kommer att vara tvÄ trÀdgÄrdsveckor, en tidigare pÄ sommaren och en lite senare.

Vilka veckor det blir beslutar styrelsen i vÄr.

Bilkörning/Parkering/Garaget

Det Àr stor brist pÄ parkeringar i omrÄdet, sÄ stÀll in bilen i garaget!

Styrelsen hÄller fortfarande pÄ att titta pÄ olika alternativ av lösningar gÀllande problemet med parkeringsplatserna. Bl.a. ser vi över frÄgan om parkeringsautomater, men frÄgan Äterkommer pÄ kommande stÀmma. För att fÄ en gemensam bild av vad garagen anvÀnds till kommer styrelsen under hösten att se hur mÄnga garage som inte anvÀnds för det de Àr avsedda för, nÀmligen fordonsparkering.

TÀnk pÄ att hÄlla den rekommenderade hastigheten med högst 30 km/h igenom omrÄdet.

FibernÀt

Styrelsen har bjudit in ComHem för att fÄ information om deras fibernÀt. Mötet kommer att ske i september.

HöststÀdning

HöststÀdningen Àr helgen 17-18 oktober.

HuslÀngan ansvarar för att respektive arbetsomrÄde blir stÀdat. Om man inte kan stÀda under helgen gÄr det bra att göra det under veckan innan. Prata med dina grannar i lÀngan.

För att underlÀtta stÀdningen sÄ ber vi er att stÀlla bilarna i garaget eller en bit frÄn rabatter och kanter.

Detta behöver vi bland annat göra:

 • SpadvĂ€nda sanden i sandlĂ„dorna.
 • SpadvĂ€nda rabatter och runt trĂ€d.
  • kratta grĂ€smattor.
  • Rensa tak och hĂ€ngrĂ€nnor pĂ„ garagen.
  • TvĂ€tta din garageport med bilschampo skölj med vatten.
 • Plocka skrĂ€p och allmĂ€n uppsnyggning i omrĂ„det.Det finns jordfrĂ€s och hĂ€cksaxar i föreningsförrĂ„det om man behöver lĂ„na pĂ„ stĂ€ddagen.PĂ„ lördagen kl 11.00-13.00 bjuds det pĂ„ korv och bröd i ett garage i nĂ€rheten av spolplattorna. Det kommer Ă€ven att vara en barn- och en vuxentĂ€vling.

OBS!! slĂ€ng enbart TRÄGÅRDSAVFALL i containrarna!!

PÄ lördagen kl 11.00-13.00 bjuds det pÄ korv och bröd i ett garage i nÀrheten av spolplattorna. Det kommer Àven att vara en barn- och en vuxentÀvling.

Skall du flytta?

Det Àr viktigt att anmÀla om du skall flytta sÄ att det blir rÀtt med samfÀllighetsavgiften. Kontakta Anders Karlsson vid avflyttning tel: 55 67 73 eller Anna Köpman tel:0704-38 02 24

 

// Styrelsen