Grinnekullebladet Oktober 2015

HöststÀdning helgen 16-18 oktober

Som vi meddelade i förra numret av Grinnekullebladet sÄ Àr det höststÀdning kommande helg. DÀr finns information om vad som behöver göras och ska göras. Till detta vill vi lÀgga till:

  • PĂ„ flera stĂ€llen Ă€r det vĂ€xlighet som Ă€r nĂ€ra eller mot garagen. Det behöver klippas/sĂ„gas bort.
  • PĂ„ en hel del stĂ€llen finns det vĂ€xtlighet i sprickor i asfalten eller efter hus och garage. Detta ska rensas bort sĂ„ gott det gĂ„r sĂ„ inte asfalten förstörs mer.
  • GrĂ€vning runt vĂ„ra trĂ€d Ă€r viktig för att undvika att de skadas nĂ€r grĂ€sklippningen görs. Det Ă€r mĂ„nga trĂ€d som behöver uppgrĂ€vning runt!
  • NĂ„gra rabatter Ă€r det behov av mer jord och sĂ€g till styrelsen i sĂ„ fall sĂ„ försöker vi fixa fram det till helgen.

Vi hÄller tummarna för bra vÀder! Kan man inte göra sin del i vÄr gemensamma skötsel av samfÀlligheten pÄ helgen sÄ gÄr det bra att göra det i anslutning till helgen, men containrarna hÀmtas direkt efter helgen. Skulle man inte alls göra sin del av jobbet sÄ ska man utan anmodan betala 300 kr till föreningens konto enligt tidigare Ärsmötesbeslut.

Belysningarna pÄ förrÄden

Vi tittar pÄ möjligheterna att efterhand byta föreningens belysningar som sitter pÄ era förrÄd, men tills vidare fÄr vi hÄllas med dem vi har. Det gÄr Ät vÀldigt mÄnga lampor i dem och genomgÄng görs ungefÀr en gÄng per mÄnad av en person som styrelsen uppdragit det till. De som av tidigare styrelser fÄtt ok och har bytt till egna ytterbelysningar fÄr sköta dessa sjÀlva. Vi vill dock inte att fler byter nu.

SamfÀllighetsavgiften

Betala den i tid! NÀsta avgift ska vara betald senast 31 oktober. De flesta sköter detta bra, men vid senaste betalningstillfÀllet var det relativt mÄnga som inte betalade i tid och det krÀvdes pÄminnelser vilket orsakar mycket arbete för kassören.

Utredningen om bredband och fiber

Det nuvarande avtalet med Com Hem Àr omförhandlat kabel-tv-avtalet och vi har fÄtt en rejÀl prissÀnkning frÄn nÀsta avtalsperiod som börjar i slutet av Äret. Arbetsgruppen har tillsammans med styrelsen trÀffat Com Hem och talat om frÄgan pÄ ett styrelsemöte. Nu kommer arbetsgruppen att skicka ut en enkÀt till ett slumpmÀssigt urval i omrÄdet för att fÄ lite uppfattning om vad medlemmarna ser för behov avseende bredband. Arbetsgruppen kommer att lÀmna förslag till styrelsen i november och sedan planeras en extra föreningsstÀmma i januari för denna frÄga.

TrÀdfÀllning vid infarten

Styrelsen har uppdragit Ät TrÀdspecialisterna att fÀlla en hel del av trÀden (sÀlgarna) vid infarten. Det Àr gjort i dagarna. De riskerade att falla över vÀgen och garagen och ett föll över vÀgen nÀr det blÄste.

Stadgar och anlÀggningsbeslut för samfÀlligheten

Styrelsen har arbetat fram ett förslag till moderniserade stadgar. Vi söker nÄgon med juridisk kompetens som kan hjÀlpa oss att titta pÄ dem. Kontakta i sÄ fall Tomas i styrelsen (070-2534327). Förslaget kommer att presenteras inför en extra föreningsstÀmma i januari. Revisorer och valberedning har fÄtt förslaget pÄ remiss.

Inbrott i garagen

Det har varit ”inbrott” vid tvĂ„ tillfĂ€llen i vĂ„ra garage.

Det har inte varit nÄgon Äverkan pÄ portarna, sÄ det verkar som nÄgon har lÀmnat garaget olÄst eller ocksÄ att det Àr nÄgon som har nyckel. TÀnk pÄ att inte förvara nÄgot av vÀrde i garaget. NÀr du stÀllt in din bil i garaget sÄ kÀnn gÀrna sÄ resten av lÀngan Àr lÄst.

Meddela styrelsen om du har haft inbrott.