Grinnekullebladet December 2015

 

Extra föreningsstÀmma torsdagen den 28 januari 2016

Vi kallar till en extra föreningsstÀmma för att behandla följande frÄgor:

– Förslag till nya stadgar för Grinnekullens SamfĂ€llighetsförening – Förslag om att förnya samfĂ€llighetens anlĂ€ggningsbeslut – Information om utredning och planerade Ă„tgĂ€rder för att förbĂ€ttra parkeringssituationen i omrĂ„det – Information och förslag till beslut om inriktning av hur föreningens kabel-tv-nĂ€t kan anvĂ€ndas för tv, bredband och telefoni alternativt att bygga ett fibernĂ€t

Kallelse och handlingar till den extra stÀmman delas ut i vecka 2.

Ordinarie föreningsstÀmma torsdagen den 17 mars 2016

Den ordinarie föreningsstÀmman med sedvanliga Àrenden blir den 17 mars och kallelse och handlingar delas ut i mÄnadsskiftet februari-mars. En del av frÄgorna som behandlas pÄ den extra stÀmman i januari kommer Àven upp dÄ.

Motioner till föreningsstÀmman i mars

Förslag till samfÀlligheten ÄrsstÀmma i form av motioner kan lÀmnas till styrelsen senast den 31 januari. De ska lÀmnas i föreningens brevlÄda pÄ Grinnekullegatan 160.

Valberedningen informerar

Valberedningen har sÄ smÄtt börjat arbetet med att ta fram förslag till Styrelse och Valberedning inför nÀsta Ärs föreningsstÀmma. I likhet med tidigare Är Àr vi i behov av medlemmar som Àr intresserade av att stÀlla upp och arbeta i nÄgon form, det kan vara i sÄvÀl Styrelse som Valberedning. Du som Àr intresserad, tveka inte, utan hör av dig till nÄgon av oss i Valberedningen;

Rolf Skoglund 031-55 09 78, Christer Wennström 031-55 53 09. Per-Olof Wikström 031-53 58 29 eller Gösta Olsson 031-55 52 14.

HĂ€lsar Valberedningen Grinnekullen.

Parkeringsutredningen

Styrelsen har fÄtt synpunkter pÄ parkeringssituationen i omrÄdet. En del upplever brist pÄ platser och att andra Àn de som platserna Àr avsedda för parkerar pÄ dem. DÀrför har styrelsen undersökt möjligheterna att avgiftsbelÀgga de cirka 160 uteplatserna och att ge respektive medlem ett p-tillstÄnd. Detta skulle kunna lejas ut pÄ ett parkeringsbolag. SÄ har t.ex. radhusföreningen pÄ Brunnehagen gjort. Styrelsen har övervÀgt att föreslÄ detta, men kommer inte att göra det, eftersom nackdelarna övervÀger. Det finns möjlighet att diskutera detta pÄ den extra föreningsstÀmman i januari och om man Àr av annan Äsikt motionera om det till ordinarie stÀmman i mars.

Vidare har det framförts att parkeringsrutorna Àr för smala, vilket vi avser att ÄtgÀrda till vÄren nÀr rutorna ska mÄlas om.

GarageanvÀndning

Under hösten gjordes en inventering av hur garagen anvÀnds. DÄ var det cirka 15 garage som var förrÄd eller verkstÀder i stÀllet för garage för fordon. Det Àr inte avsikten. Det gör dessutom att parkeringssituationen förvÀrras. De som disponerar dessa garage har fÄtt ett brev frÄn styrelsen dÀr de uppmanas anvÀnda garagen för det som de Àr avsedda för.

Förslag till nya stadgar

Styrelsen fick vid senaste stÀmman i uppdrag att ta fram ett förslag till nya stadgar. Det har styrelsen gjort och de kommer att finnas med i kallelsen till den extra stÀmman i januari för ett första beslut och om det blir ja dÄ sÄ kommer de Àven upp för faststÀllande pÄ ordinarie stÀmma i mars.

Styrelsen vill dÄ Àven ha i uppdrag att se över anlÀggningsbesluten, dvs. vad som ingÄr i det gemensamma som samfÀlligheten Àger och sköter. Beslutet Àr frÄn 1970-talet och Àr delvis inaktuellt och flera tillÀgg har gjorts under Ären. En total översyn behövs.

Bredbands- och tv-utredningen

Arbetsgruppen har rapporterat till styrelsen vid ett par tillfÀllen och styrelsen har trÀffat Com Hem vid ett tillfÀlle. Arbetsgruppen har genomfört en enkÀt till nÄgra slumpvis utvalda medlemmar för att fÄ bÀttre underlag för behoven. En offertförfrÄgan har gÄtt ut till ett antal företag om att förnya nÀtet och kanske utöka utbudet. Styrelsen har Ànnu inte tagit stÀllning till nÄgot förslag, eftersom underlaget inte Àr klart.

OtillÄtna rishögar/komposter/soptippar

Det Àr inte tillÄtet att lÀgga ris eller annat trÀdgÄrdsavfall i eller utanför omrÄdet. Det finns sÄdana bakom garagen mot Hisingsparken och inne i omrÄdet. Det finns Àven högar dÀr krukor och annat som inte förmultnar Àr lagda. De som gjort detta förvÀntas omgÄende att rensa upp efter sig och anvÀnda kommunens Ätervinningscentraler för ris och trÀdgÄrdsavfall.

Återvinningsstationen vid infarten till Grinnekullen

TyvÀrr hÀnder det att det lÀmnas avfall utanför behÄllarna och ibland Àr det dessutom sÄdant som inte alls skall slÀngas dÀr. Ibland undrar man hur den som gör sÄ tÀnker. Instruktionerna Àr ju ganska tydliga! Vid nedskrÀpning finns ett telefonnummer pÄ skylten som man kan ringa och meddela om nedskrÀpningen.

Utdelning av kompostpÄsar

Vi meddelade i höstas att vi ordnar med utdelning av kompostpÄsar i samband med vÄr- och höststÀdningarna. Det Àr alltsÄ inte nÄgon utdelning varje mÄnad lÀngre. Orsaken Àr att det var vÀldigt fÄ som anvÀnde den möjligheten. Skulle du ha slut pÄ pÄsar innan dess sÄ kan kontakta Tomas eller nÄgon annan i styrelsen.

VÄrstÀdningen 2016

VÄrstÀdningen blir helgen med lördagen den 23 april.

Skadegörelse och stölder

Vi har uppmÀrksammats pÄ att ett par garageportar skadats och att det varit stölder av brÀnsle i en bil och hjul till en annan bil stulits. Viktigt att alla hjÀlps Ät att kolla och hÄlla ögonen öppna och gÀrna meddela styrelsen nÀr det hÀnder.

Julgranar

De gamla julgranarna ska inte lĂ€ggas i kompostbehĂ„llarna nĂ€r de gjort sitt. De ska till Återvinningscentralen.

God jul och gott nytt Ă„r!

Önskar styrelsen